Poslovna enota NOVA GORICA

Kaj pomeni deset let v življenju in delu zaposlenega v želvi? Ob podpori Občine Nova Gorica in Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje smo leta 1996 odprli Poslovno enoto želve v Novi Gorici. Deset let je kratka doba, predvsem zato, ker se je v tem času želvina enota na Ajševici v Novi Gorici razvila v zelo uspešno enoto. V enoti izvajamo in razvijamo program šivanja, komunalno vrtnarski program in program čistilnega servisa. Ob tem izvajamo tudi storitev zaposlitvene rehabilitacije, predvsem usposabljanje na konkretnem delovnem mestu oziroma v izbranem poklicu. Domačini pravijo: "Želvo najdete v stari šoli!" V staro šolo na Ajševici prihaja na delo dnevno 49 oseb iz Goriške. Zaposlenim v podjetju želva pomeni samo delo izziv in nove ustvarjalne možnosti, da na konkurenčnem trgu dokažemo znanje in profesionalnost, saj edino na ta način lahko gradimo kvalitetne odnose s poslovnimi partnerji.

Program šivanja

Ob ustanovitvi goriške želve je takoj začela z delovanjem šivalnica, v kateri so pridne roke izučenih šivilj v začetku šivale predvsem delovne obleke za potrebe podjetja želva, kasneje pa tudi za individualne naročnike. Izdelali smo lastni program mehkih igrač, po katerem je želva postala poznana daleč naokoli. Igrače so narejene iz kakovostnih materialov. So zanimive, nenavadne, mehke, prijetne tako za otroke kot odrasle. Mestna občina Nova Gorica je izbrala želvino »punčko« Mojco za darilo vsakemu novorojenčku v občini. V zadnjem času je oddelek šivalnice v Novi Gorici začel šivati tudi unikatna oblačila za različne priložnosti.

Komunalno vrtnarski program S pomočjo Občine Nova Gorica izvajamo vrtnarsko komunalni program od leta 1996 naprej. Vanj je vključenih 12 oseb. Želvaki skrbimo za urejenost in čistost samega mesta Nova Gorica in vzdržujemo edine javne sanitarije na avtobusni postaji Nova Gorica. Dela, ki jih izvajamo v vrtnarsko komunalnem programu, so primerna tudi za motorično šibkejše, zato smo za zaposlitev invalidnih oseb v tem programu Mestni občini Nova Gorica še posebej hvaležni. Ker bi radi ponudili zaposlitev vsem invalidom, ki bi želeli delati v želvi, smo veseli vsakega povpraševanja za urejanje okolice podjetij, blokov in individualnih hiš.

Čistilni servis

Leta 2005 je bil ustanovljen želvin čistilni servis v Novi Gorici. Specializirani smo za čiščenje skupnih prostorov v večstanovanjskih in poslovnih objektih, za čiščenje pisarniških prostorov, športnih centrov in podobno. Naši naročniki so številne fizične in pravne osebe. Prizadevamo si, da so naročniki naših storitev z opravljenim delom zadovoljni in da sta način čiščenja in uporaba čistil prijazna do okolja.

Mizaska delavnica Želva Ljubljana