Dostopnost objektov v javni rabi
19. April 2024

Dostopnost objektov v javni rabi

Zakaj morajo biti lastniki/upravitelji – pravna oseba ali samostojni podjetniki pozorni na datum 11. 12. 2025?

Zakon o uresničevanju pravic iz javnih sredstev (Zakon o izenačevanju možnosti invalidov – ZIMI) določa, da morajo biti do 11. decembra 2025 vsi objekti v javni rabi, kot so knjižnjice, šole, zdravstvene ustanove, trgovine in vsi ostali prostori v javni rabi  ustrezno prilagojeni, da omogočajo dostopnost in uporabo osebam z invalidnostmi.

V skladu s tem zakonom morajo lastniki/upravitelji poskrbeti, da so njihove javne stavbe pripravljene na sprejem oseb z invalidnostmi in izpolnjujejo vse potrebne standarde glede dostopnosti

V želvi ponujamo celostno rešitev!

Ne glede na to, ali gre za prilagoditve delovnega okolja, ki omogočajo invalidom enakopraven dostop do zaposlitve, ali za prilagoditve bivalnega okolja, ki povečujejo udobje in samostojnost posameznikov, smo tu, da pomagamo.

Pri nas lahko uredite vse: pregled vašega stanja, popis ovir, predlog ukrepov, ocena stroškov, dobava izdelkov, izvedba prilagoditev, lahko pa se odločite tudi samo za katero od storitev v zvezi z ureditvijo dostopnosti.

Naša dolgoletna predanost in strokovno znanje nam omogočata, da smo v položaju, kjer lahko hitro in učinkovito izvedemo prilagoditve dostopnosti, ki so potrebne za ustrezno izpolnjevanje zahtev zakonodaje. Uspešno smo izboljšali dostopnost pri več kot 50 objektih po Sloveniji, kar je korak naprej k večji enakosti v naši družbi.

Kontaktirajte nas

Pokličite za brezplačno svetovanje in se izognite morebitnim kaznim! https://dostopnost.zelva.si/zimi/

NOVICE

Prijava na novičke

Si želite ostati na tekočem z našimi vsebinami? Prijavite se in redno boste obveščeni o dogajanju v našem podjetju.

STORITVE

Stopimo v kontakt

Si želite sodelovanja z nami? Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali skupno rešitev za vaše potrebe.